Zatřídění
Pozdní sběr
Původ
Vinařská oblast Čechy, podoblast litoměřická, obec Žalhostice, viniční trať Pod Radobýlem
Vinifikace
Ruční sběr při cukernatosti 21,6 °NM dne 22. 10. 2021. Přísná redukce hroznů během pěstování vytváří vysokou kvalitu materiálu. Část kvašení probíhala ve vinifikátoru po dobu 4 týdnů. Část kvašení probíhala v sudech o objemech 600l a 1000l ze slavonských a francouzských dubů na slupkách po dobu 4 týdnů. Poté, co obě varianty kvasící v sudech byly šetrně vylisovány, došlo k jejich vzájemné kupáži včetně vína vykvašeného v nerezovém vinifikátoru, aby vznikla jedna šarže vína. Většina vína zrála v dubových sudech po dobu 2,5 roku, část záměrně pochází z nerezového tanku kvůli svěžesti. Lahvování proběhlo v dubnu 2024. Víno je uzavřeno korkem.
Gastro doporučení
Ideální k pečeným masům, zvěřině, drůbeži, ale také k pokrmům z lesních hub či různým druhům sýrů.