Zatřídění
kabinetní víno
Původ
Vinařská oblast Čechy, podoblast litoměřická, obec Žalhostice, viniční trať Pod Radobýlem
Vinifikace
Ruční sběr hroznů při cukernatosti 19,8 °NM dne 24. 10. 2022. Naležení na slupkách po dobu 4 hod v uzavřeném lisu. Velmi šetrné lisování nízkým tlakem. Klidná fermentace při řízené teplotě 16 °C. Víno zrálo v nerezovém tanku. Lahvování proběhlo v dubnu 2023. Víno je uzavřeno šroubovacím uzávěrem.
Gastro doporučení
Velmi univerzální víno, vhodné k rybám, lehkým masitým či zeleninovým pokrmům, těstovinám. Ideální kombinace se šunkou, lososem. Lze podávat jako příjemné osvěžení, nicméně svou šťavnatou ovocnou chutí je vhodné k celoroční gastronomii.